Användningen av polypropenrör

Fördelarna med polypropenrör är så uppenbara att ingen ifrågasätter "set-not-put", frågan är på ett annat plan - "vilka som ska sättas -" dessa, dessa eller... ". Naturligtvis utvecklas marknader med stark potential, till exempel Ryssland, av företag med mycket olika erbjudanden: sortiment, kvalitet, prissättning mm Branschens silhuett framträder gradvis, där varje poäng av betyget vunnits av konkurrenterna och bestämmer unikt storlekens storlek. som går till var och en av dem. Låt oss försöka med sådana ögon för att titta på den ryska marknaden för polypropenrör.

Först definierar vi kriterierna för att utvärdera en så enkel, men inte helt "uppenbar" eller, mer exakt, inte helt "transparent" klient, som polypropen vattenrör. Varför så mystisk? Ja, för att rörets kvalitet är viktig för användaren, avslöjas efter långvarig drift och är inte alls tydligt synlig från tillverkarens reklamföretag. Här ska regeln "vi väntar och ser" alltid fungera. Och sedan i vår marknad PP-rör i över 20 år kan vi dra slutsatser. Den främsta är redan klar - metallrör går i oblivion, eftersom konkurrenten är klart starkare.

Styrka av polypropenrör

En eventuell seger på råvarumarknaden är förekomsten av fördelar som bestäms av svagheterna hos en konkurrent. I polypropenrör är sådana:

  • ingen korrosion i princip, eftersom materialet är kemiskt inert;
  • betydande vikt fördel - upp till 9 gånger;
  • en komplett seger över "vandrande strömmar" som förstör metallrör;
  • slät inre yta, så att det under drift inte finns några blockeringar;
  • enkel installation;
  • vid drift är måla inte nödvändig;
  • hållbarhet upp till 50 år - metallrör "lever inte så länge."

Så är listan över fördelar som konsumenten väljer PP-röret bestämt. Nu är det fortfarande att bestämma tillverkarna som erbjuder oss dessa produkter.

Polypropenrörmarknad

Vanligtvis anses tillverkare av alla typer av produkter som företrädare för vissa länder. I detta tillvägagångssätt är PP-rör på vår marknad allmänt representerad av sådana länder:

  1. Tyskland är traditionellt en stark leverantör av produkter och material för kemisk industri.
  2. Tjeckien utvecklar också modern teknik och produktion av byggmaterial.
  3. Turkiet snabbar snabbt på områden som är relaterade till konsumentmarknaden, kvaliteten är inte alltid upp till varumärket, men det finns också företag som tycker om prestige.
  4. Kina - en leverantör av produkter, i alla områden och för alla konsumenter - hålls på bekostnad av billighet, men visar ibland goda egenskaper hos varorna, men du behöver alltid ett öga och öga.
  5. Ryssland är en ny marknadsaktör, som snabbt ökar sin produktionskapacitet tillsammans med förbättrad produktkvalitet.

Tyska rör

Bland de tyska varumärkena är de mest kända Banninger, Akwatherm, Wefatherm och Rehau. Banninger är känt för sina plaströr över hela världen. Sedan starten av företaget har tagit kurs om marknadens lovande behov, vilket gör det möjligt för dig att fortsätta konkurrenterna med produkter av högsta kvalitet.

Nyckeln till utmärkt produktprestanda är förstklassiga råvaror och en hög produktionsteknik. Programmets bredd är ett kännetecken för avancerade produkter: industriell produktion, pneumatiska enheter, värme- och vattenförsörjningssystem, bevattning, markåtervinning - det här är alla polypropenrör från det tyska företaget Banninger.

Samma sak kan upprepas om andra tyska företag på vår marknad - Akwatherm, Wefatherm och Rehau. Det här är traditionellt högkvalitativa produkter utan några klagomål. Priset är högt, men inte av skalan, som en Mercedes före en Zhiguli. De som inte sparar matcher väljer den tyska tillverkaren av polypropenrör.

Tjeckiska rör

Tjeckien på den ryska marknaden har länge varit känd tillverkare av plastprodukter ECOPLASTIC och FV-Plast. Sortimentet av PPR ECOPLASTIC-rör består av all-plast PN 10, PN 16, PN 20 och flerskikts PN 20 kallad ECOPLASTIC STABY. Det kompletteras med ett komplett utbud av tillbehör. Räckvidden på rören hos tjeckiska tillverkare är hela sortimentet av värme- och vattenrör, för öppna och stängda system inom civil och industriell konstruktion, inklusive de uppvärmda golv.

Turkiska rör

Turkiska rör är kända från tillverkare av TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT, etc.

TEBO-teknikrör finns i ett diameterintervall på 20-160 mm. I sortimentet finns också polypropenrör förstärkta med glasfiber. Den övergripande bedömningen av TEBO-produktspecialister är "medelklass". Används för värme och vattenförsörjning, inklusive och för industriella ändamål. Dessutom används de ofta för att transportera en stor lista över kemikalier.

Turkisk tillverkare Pilsa tillverkar produkter som är slitstarka, slitstarka och elastiska, vilket gör att de används i vattenförsörjningssystem. Om tillverkarens rekommendationer följs under installationen kommer linjerna på dessa rör att fungera utan klagomål. Dessa rör kan inte användas i slutna system och vid temperaturer över 95 grader Celsius.

Turkiska rör Valtek och Vesbo till lågprisprodukter är av hög kvalitet, men nackdelen anses vara ett blygsamt val av inredning - de små sakerna, utan vilka ledningar inte kan göras.

Kinesiska rör

Kinesisk tillverkare av polypropenprodukter Blue Ocean är ett dotterbolag till ett brittiskt företag och producerar en mängd olika kvalitetsprodukter. Speciellt installatörer som materialets utmärkta plasticitet, vilket påverkar kvaliteten på svetsning av polypropenrör. Det finns bara en nackdel med rören hos denna tillverkare - de har en yttre diameter på röret, men detta påverkar inte resultaten.

En annan känd kinesisk plaströrstillverkare är Dizayn. Förstärkta rör från denna leverantör kräver strippning under svetsning vilket förenklar installationen. DIZAYN-polypropenrören försäkrar säkert sin nisch på marknaden, och kvalitetsindikatorerna för sina produkter är jämförbara med de ledande europeiska tillverkarna, men till ett lägre pris.

Ryska rör

Ryssland var inte den första som deltog i tävlingen för pip prestige, och konkurrensperioden för alla ränder, men genom att manövrerar prispolitiken och förbättrar tekniken är det möjligt att långsamt vinna över sin köpare. Det finns fortfarande mycket arbete framåt, men en start har gjorts. Jag är glad att vissa indikatorer visar att ryska rör visar betydligt bättre egenskaper än närmaste konkurrent - en kinesisk tillverkare, och i vissa fall pressade både turkiska och tjeckiska motsvarigheter, men till lägre priser.

Bland de som har blivit kända, i rangordning är ryska eller joint ventures:

Produkter som tillverkas av ryska PP-rör har alla fördelar som är karakteristiska för denna typ av produkt. Man kan bara hoppas att vi ska ha en semester... och mycket snart.

Konsumentrecensioner

Hur man väljer bland många erbjudanden som aldrig kommer att ångra. Jo självklart... reklam. Detta är vår första rådgivare, om inte att veta att uppgiften att annonsera för att sälja ännu snö i mitten av vintern. Att inte göra mig lycklig, men att sälja mig en produkt, för lycka, som de säger, på en annan adress. Och vi tror på reklam, och det är ofta bara en marknadsföring av säljaren. Och ändå finns det en väg ut - det här är användaråterkoppling. Det finns trots allt ingen större auktoritet än historien "från den erfarna." Så gör det Nedan följer några historier från dem som redan har använt polypropenrör i mer än ett år eller har installerat sådana rör hela tiden.

Förstärkt PPR-rör installerat på värmebubblan går, om inte alltid, då åtminstone mycket ofta. Anledningen är den olika expansionskoefficienten av aluminium och polypropen plus trycket i röret, vilket är större, ju högre är huset. Mitt råd - bry dig inte om de förstärkta rören och deras exakta urval. Det är bättre att ta ostört 20 bar polypropylen - det här är en bra säkerhetsfaktor, eftersom trycket i ett system är sällan större än 6 bar. Jag kommer inte säga för kineserna, men det turkiska folket håller på med ett knäck.

Det finns inga problem med kallt vatten, men på den heta rörledningen tre år senare märkte jag svullnad, ganska liten, men fortfarande. Befälhavaren på bostads- och nytta tjänster rekommenderade att minska flödet av kylvätska vid ingången till batteriet. Till sist sätter du termostaten på batteriet. Det är svårt att säga något nu, vänta och se, men logiken finns där. Pipe Ecoplast, typ av tjeckisk. Inga andra kommentarer. Först läckte det på anslutningarna - jag gick med nycklarna och allt växte ihop.

När jag installerade värmen ville jag välja ett rör, turkarna-tjeckerna. Efter installatörens råd tog de tyska rören Rehau. Dyrare, men inte förgäves. Kamrat har en turkisk Valtek, eftersom han är på vulkanen, även om det finns några speciella skäl, som inga små svullnader, men vet när de blir stora, även om de välbekanta mästerverken försäkrade - "om något händer, kommer det inte att bli snart."

Kinesiska oceanen har stått i nästan 10 år och allt är fortfarande i ordning. Men batterierna är aldrig heta, och när man installerade befälhavaren rådde att ta det noga, minns jag inte, men de tog det största trycket. Det finns inga problem med ett kallt rör. Huset ligger bredvid järnvägen, för 10 år tidigare, blev röret ätit av strömmar i marken, och nu finns inga tecken - förmodligen är inte plasten uppslagen.

Blås PP-röret i värmesystemet.

Tillagt: Thu Apr 06, 2006 1:16 pm Ämne: Polypropylenrör är svullna.

Hej alla!
Beskriv situationen!
Nytt hus (från byggare) - 10 våningar. Autonoma pannrum bredvid huset. Lägenhet på 10: e våningen. Fördelning av värme - toppen.
Initialt var värmesystemet i huset monterat med "svarta" rör och gjutjärnstrålar. Många invånare i huset, och jag bland dem, har bytt ut (vårsommar 2005) rör med polypropen och radiatorer - några med aluminium och några med bimetaler. Jag, en granne i trapphuset och en granne från 9: e våningen (nedanför mig) ställer upp rör för mig själv: VESBO STABILITET PP-R-80 / A1 / 25 x 4,2 TYSKLAND (polypropen förstärkt med perforerad aluminiumfolie). Rör köpte oberoende av varandra i olika butiker. Jag installerade aluminium radiatorer. Nu är lägenheten renoverad. Enligt projektet skulle jag rengöra rören för gips (eftersom det finns 2 mycket oestetiska horisontella sektioner över rummet och vertikala stigare från PP-kurvor.) Lämna endast åtkomst till anslutningar med radiatorer. När du installerade profilen (för gipsskivor), upptäckte jag blåsor på pipor med torrstorlek. Efter att en av dem var punkterad, pressades några droppar vatten med en tunn öl. Grannen i trappan hittade så många som 15 av samma och stora blåsor. I lägenheten på golvet nedan hittade vi 2 bubblor. Det måste sägas att den här vintern var mycket uppvärmd, men pannrumsansvarig förnekar att vattentemperaturen kan överstiga 90 C. Källrummet är automatiskt, men enligt uppgifter från utvecklaren är automationen felaktig. Systemtryck: 4-4,5 atm. Kanske har någon mött en liknande situation? Och vad ska man göra nu? Jag har redan gömt flera uchaskov och på två ställen passerar rören genom väggarna horisontellt och det finns ingen tillgång till dessa sektioner (förutom hur man skär rören och dra dem ur väggen.). Redoing projektet - handen vänder inte - det betyder att bryta allt!
Och viktigast av allt - vad ska man ändra? På rör av annat företag eller galvaniserad? Men i fråga om galvanisering - vad sägs om de områden som ska stängas? En massa gängade anslutningar, svetsning etc. mardröm. Redan två veckor efter att jag slutade allt arbete - jag ser ingen väg ut. Ja, allt annat idag, genom att titta på det här forumet (första gången här) fann att aluminium radiatorer inte är lämpliga för installation i våra värmesystem, främst på grund av vattnets pH. Men i vårt pannrum läggs något slags reagens för att skydda svarta rör från korrosion. Kort sagt, fulla gafflar! Många pengar spenderas förgäves och hur mycket återstår att betala. Hjälp vem som kan praktiskt råd.
Jag skulle vara väldigt tacksam.

Jämförelse av polypropenrör från olika länder

Du är här

På grund av det faktum att det finns många tillverkare från olika länder på marknaden idag, kan konsumenten inte alltid kunna bedöma produktens egenskaper tillfredsställande. Det anses till exempel att EU-tillverkade PP-rör är en nivå högre än några analoger i kvalitet, och endast de är lämpade för VVS och uppvärmning av en bostadsbyggnad. Men inte allt är lika irriterande annonser.

Ukrainska rör LLC Rozma produceras med tjeckisk teknik, vilket innebär att de inte är sämre när det gäller produktegenskaper från EU, men på grund av billig arbetskraft är priset lägre. Ryska motsvarigheter kan inte skryta med sådan hög kvalitet. Vi kommer att granska varje produkt mer detaljerat för att förstå vilket polypropenrör som är bättre för vilket företag och om tillverkningslandet är viktigt. Vi kommer att baseras på verklig återkoppling av konsumenten.

Polypropylenrör av ukrainsk produktion

I grannlandet finns det inte så många bra fabriker, men Rozma LLC kan definitivt tillskrivas dem. Här är ett ISO-certifikat, europeisk teknik och utmärkt ledning. Trots regeringens instabila ekonomi fortsätter produktionen av polypropenrör i samma takt som tidigare.

Polypropylenrör Rozma

Områden av material som anges av den ukrainska tillverkaren:

  • inhemska uppvärmningsnät;
  • Varmvatten nätverk;
  • upphettning;
  • varma golv;
  • luftkanaler;
  • industriella rörledningar;
  • jordbruksledningar (bevattningssystem och andra);
  • teknisk vattenförsörjning;
  • dricksvattenförsörjning.

Sortimentet av ukrainska rörtryck:

Märkt PN 16 - gäller för vattenförsörjningsnät och golvvärme (fiberförstärkt Fiber och Ital aluminium produceras);

Markerad PN 20 - gäller för högtrycksvattenförsörjningsnät och för lågtrycksvärmesystem (Fiber och Ital aluminiumförstärkt med glasfiber tillverkas);

Markerad PN 25 - gäller för varmvatten och värmenät (fiberförstärkt Fiber och Ital aluminium produceras).

Recensioner om ukrainska material

Konsumentrecensioner på polypropenrör LLC "Rose" är lätt att hitta online, både på ukrainska och på vitryska och ryska forum. Vanligtvis delar användarna positiva intryck, men sällsynta undantag berättar främst om den dåliga kvaliteten på installationen, utan att ta hänsyn till rekommendationerna eller felaktig lagring av materialet, vilket ledde till efterföljande skador på rören.

Tjeckiska polypropenrör

Tjeckiska PP-rör anses vara en slags standard. Under många år har förekomsten av varumärken, materialkvaliteten varit konsekvent hög. Huvudproducenterna är Ekoplastik och FV-Plast.

WAWIN Ekoplastik rör

Tillämpningen av material som anges av den tjeckiska tillverkaren:

  • varmt och kallt vatten nätverk,
  • värmerör,
  • uppvärmda golv,
  • luftfördelning

Rörområdet producerat genom tryck:

PN 10 - gäller för vattenförsörjningsnät och golvvärme (endast icke-förstärkta versioner);

PN 16 - gäller för högtrycksvattenförsörjningsnät och för lågtrycksvärmesystem (endast icke-förstärkta versioner);

PN 20 - gäller för varmvattenförsörjning och uppvärmningsnät (fiberförstärkt Fiber och aluminium Stabi produceras).

Spike PP Fiberröret förekommer med ett specialverktyg utan ytterligare ytbehandling, såväl som spike vanliga polypropenrör. Material har låg termisk expansion. Det är ungefär 3 gånger lägre än för PPR-rör av all polymer. Fiberrören är lätta, men behåller fortfarande sin styrka.

Rör FV-Plast

Ansökningar som anges av en tjeckisk tillverkare:

  • värmeförsörjningsnät;
  • varma golv;
  • luftkanaler;
  • industriella rörledningar;
  • jordbruksledningar (bevattningssystem och andra);
  • vattenförsörjning.

Tjeckiska PP-rör FV-Plast finns i två versioner: med förstärkningsinsats av STABI aluminium och förstärkt med FASER glasfiber. Båda sorterna produceras genom samsträngning.

Tjeckiska rörrecensioner

Nätverket hittar egentligen inga negativa recensioner av polypropenrör som produceras i Tjeckien. Detta är en kvalitetsstandard som bevisas av tiden och tusentals konsumenter.

PP-rör av rysk tillverkning

Det finns många ryska tillverkare på den vitryska marknaden. Bland dem är PRO AQUA, företaget "Plastic", som producerar rör under varumärket "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Tänk på några förslag, eftersom de huvudsakliga produkterna är mycket lika i egenskaper och kvalitet.

PRO AQUA-rör

Omfattning av tillämpning av material som anges av den ryska tillverkaren:

  • industriella vattenledningsledningar;
  • vattenledningar för administrativa och bostadsbyggnader;
  • rörledningar för uppvärmning av bostadshus;
  • rörledningsstationer uppskjutning, desinfektion, vattenrening, avsaltning;
  • tekniska rörledningar;
  • pneumatiska linjer;
  • luftkanaler.

PRO AQUA-rören har bra konsumentegenskaper. På grund av den högkvalitativa polymeren tjänar de länge på grund av att metall saknas i kompositionen de inte korroderar och på grund av sin låga vikt passar de lätt. Polypropylenprodukter är kemiskt resistenta mot olika medier, men samtidigt är de ofarliga och kan användas för mat (dricks) vattenförsörjning.

RVK rör

Användningsområdet för PP-rör i RVK-märket är något mindre än för PRO AQUA-rören. Företaget producerar flerskiktiga rör PN 25 med formeln PPR / Al / PPR (polypropen / aluminium / polypropen). Sådana modeller är lämpliga för varmvattenledningar och värmekabel. Trots försäljarna av säljarna är dessa PP-rör inte mycket positiva recensioner från konsumenterna.

Recensioner om ryskgjorda rör

Det finns så många åsikter om användarna om kvaliteten på ryska rör som det finns tillverkare som producerar dem. Från uppriktigt negativa uttalanden om RVK till ganska acceptabla anteckningar om Heisskraft. Men marknaden står inte stilla, hela tiden finns det nya, outvecklade varumärken med god kvalitet. Definitivt inte att säga att alla ryska produkter är värdiga eller ovärderliga för köpares uppmärksamhet.

slutsatser:

Som det visade sig är tillverkningslandet verkligen en viktig indikator när man väljer PP-rör. Enligt konsumenterna är tjeckiska produkter alltid av hög kvalitet, men de har ett lämpligt pris. Ukrainska rör leder inte heller till klagomål, utan föredras till priset. Förvärvet av ryskt material är i de flesta fall inköp av en katt i en väska, det finns både märken med högkvalitativa varor och med låga.

Polypropylen Turkiet / Kina / Ryssland (Sida 1 av 3)

Sidor 1 2 3 Nästa

Du måste logga in eller registrera dig för att skriva ett svar.

Inlägg 1 till 15 av 41

# 1 Tema från Justin 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • hängiven
  • Registrering: 09-08-2010
  • Inlägg: 196

Ämne: Polypropylen Turkiet / Kina / Ryssland

Kortfattat om dig själv och motiven för att skapa detta ämne.
Jag representerar företaget LLC "PolimerTorg" -tillförsel av polypropenrör. Avstängningsventiler. Duschar. Akrylbad.

Nu om motiven:
1. En stor önskan att träffa installatörerna i vår stad.
2. Genom dialog för att komma till ömsesidigt fördelaktigt samarbete.
3. I framtiden planerar jag att skapa en plattform på Internet där jag kommer att försöka kombinera alla etablerade kontakter med installatörsportföljen (vem är intresserad och som vill hjälpa till, föreslå något, skriva dina tankar, skriva i en personlig, glad att prata om det här ämnet).
4. Hjälp med valet av befolkningen.

Kostroma-marknaden är idag fylld med alla typer av polypropenrör.
1. Turkiet
- Dizayn
- Plastherm
- Tebo

2. Kina
- RBK
- Valtec
- blått hav
- meerplast

3. Ryssland
- Formul det är Valfex är positionerat som turkiskt
- Politek
- fd
- Fusitek

Egentligen vill jag höra din åsikt om vissa tillverkare.
Vad som först och främst uppmärksammas när man väljer material. Vilka problem som uppstod under installationen.
Jag föreslår följande format: Kortfattat om dig själv är reklam välkommen och vi delar vår erfarenhet.

Är Valtek värt att nämna?

Utvalda inlägg

För att skicka meddelanden, skapa ett konto eller logga in

Du måste vara en registrerad användare för att lämna en kommentar.

Skapa ett konto

Registrera dig i vår community. Det är väldigt enkelt!

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in på systemet.

Eller logga in med någon av dessa tjänster.

Google rekommenderar

Våra rekommendationer

Hur bäst gör du en gipsskiva partition

Sander skrev ett ämne på Work with Drywall, 3 mars 2005, ämne

Trådlös hammarborr TE 30-A36

Sano publicerade en artikel i instrument och utrustning, 29 april 2013, artikel

Testtester sågar SCW 22-A och SCM 22-A

Sano publicerade en artikel i instrument och utrustning, 24 december 2012, artikel

Gasmonteringspistol HILTI GX 120

Sano publicerade en artikel i instrument och utrustning, 11 mars 2012, artikel

Stuga i skogen: Som en konstnär förvandlade Igor Shubin skogsplotten. Layfkhaki för sommarboende

KGB publicerade en artikel i Country House, Dacha, tisdag kl 08:49, artikel

Hur man skär gångjärn i innerdörrar.

Sano publicerade en artikel i Skolan för reparation, 15 juni 2007, artikel

Hemlagad hölje på kvarnen för en diamantkopp eller borste

FugenFührer skrev en blogginlägg på FugenFührer Blog, 13 februari 2017, blogginlägg

Gipsskivans takinstallation

andral publicerade ett ämne i gipsskivor, 17 januari 2005, ämne

Diskussioner och recensioner på forumet i Novosibirsk - NGS.DOM

Hus, byggnad, reparation

uppvärmning av polypropen eller metallrör?

Allt som händer i livet är inte oavsiktligt.

09/13/10 10:16 Svar på meddelandet Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Deodat

09/13/10 10:36 Svar på meddelandet Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Deodat

Kungen kommer att beställa, det kommer att bli dårar.

09/13/10 10:20 Svara på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användar masterlook

Om händerna växer ut ur w @ # s betyder det att benen

09/13/10 10:38 Svara på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren bd

09/13/10 10:53 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren bd

Jag är stark! Jag är stolt! Jag föddes av naturen! Jag är ett skogsdjur...
Hoodwinked (c)

09/13/10 10:31 Svara på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren bd

Kungen kommer att beställa, det kommer att bli dårar.

03/21/12 11:55 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användar masterlook

03/21/12 14:00 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

03/21/12 14:29 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare 888g

03/21/12 14:56 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/22/12 7:11 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare 888g

03.22.12 19:54 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

03/23/12 08:24 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

03/23/12 10:02 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

Det är ingen mening att anställa smarta människor och sedan berätta för dem vad de ska göra. Vi anlitar smarta människor för att berätta vad vi ska göra. Steve Jobs

03/23/12 10:08 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

Det är ingen mening att anställa smarta människor och sedan berätta för dem vad de ska göra. Vi anlitar smarta människor för att berätta vad vi ska göra. Steve Jobs

03/23/12 11:09 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare Tolmach

03/23/12 11:16 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

Det är ingen mening att anställa smarta människor och sedan berätta för dem vad de ska göra. Vi anlitar smarta människor för att berätta vad vi ska göra. Steve Jobs

2003-03-23 ​​11:29 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/23/12 11:30 Svara på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare Tolmach

23.03.2012 14:24 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

03/23/12 17:42 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

03/23/12 21:50 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/24/12 13:39 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarens serg613

03/24/12 2:20 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarens serg613

Det är ingen mening att anställa smarta människor och sedan berätta för dem vad de ska göra. Vi anlitar smarta människor för att berätta vad vi ska göra. Steve Jobs

03/24/12 14:30 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare Tolmach

03/24/12 14:36 ​​Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Denznak

Det är ingen mening att anställa smarta människor och sedan berätta för dem vad de ska göra. Vi anlitar smarta människor för att berätta vad vi ska göra. Steve Jobs

03/24/12 11:13 Svar på meddelandet Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Deodat

03/25/12 11:38 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare Victor7200

03/25/12 19:48 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare KOLO

03/25/12 21:42 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Denznak

03/25/12 21:52 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Denznak

03/25/12 10:05 PM Svara på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/25/12 10:12 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare KOLO

03/25/12 10:41 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

Att fatta beslut tyder ofta på att en person är trött på att tänka.

03/26/12 01:27 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användaren Sceneo

03/26/12 08:36 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare KOLO

GOST R 52134-2003 TRYCKPIPER FRÅN

03/26/12 09:27 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

03/26/12 12:05 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

03/26/12 12:07 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

03/26/12 12:39 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/26/12 12:55 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

03/26/12 12:56 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användare KOLO

03/26/12 13:07 Svar på meddelandet Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/26/12 1:12 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? av volontären

03/26/12 13:33 Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarhandledare

03/26/12 2:18 PM Svar på meddelandet Re: Uppvärmning av polypropen eller metallrör? användarens föräldralösa

Polypropylen ekvation rör

Så hej igen. Efter gårdagens inlägg har jag nio abonnenter! Jag vet inte vem dessa människor är, men tydligen någon som är intresserad av min opus) Eftersom människor behöver det fortsätter vi. Jag tog uppmärksamheten på kritiken om postens design, den här gången kommer jag att försöka rätta till misstagen.

Tja, faktiskt till ämnet för posten. Vad är polypropenrör? Låt oss inte vara vred ut en jungfru att låtsas som vi inte vet, vi vet alla vad det är och varför. Men vad de är, märkning och syfte, försök att känna igen här. Låt oss först och främst försöka känna igen rörets märkning och vilken information vi kan klämma ut ur den.

Paaaehali. Den första är tillverkaren. Jo, det finns inget att förklara. Den andra är den typ av polypropen som används, själva råmaterialet (hädanefter benämnt PP). Här stoppar vi och tuggar mer.

Märkning "PPH". Homopropylenprodukt, som används i kallvattenförsörjning, för pumpning av frätande vätskor, används inte för varmt vatten.
Märkning "PPB" är en segmentsampolymerprodukt. Det är bara motsatsen, det används för varmt vatten och uppvärmning, kan användas i golvvärme.
Märkning "PPR", "PPRC". Om de två första markeringarna blir svåra att hitta, kommer den här att hittas på någon av Santechs räknare. shop. Det här är exakt det rör du gör värme, vattenfördelning etc. Den är gjord av slumpmässig sampolymer och universal, som används i kallvattenförsörjning, varm och uppvärmning.
Men det här är all bakgrundsinformation för gemensam utveckling. Även om du väljer fel typ av rör. Men mer om det senare.

Därefter är diameteren väggtjockleken och deras förhållande till varandra i parametrarna S och SDR, rörtyp, serie, (allt detta kommer att berätta lite) och PN. Installatörer beräknar sällan detta problem, men PN är redan viktigt - numret efter dessa bokstäver indikerar det nominella trycket i staplarna. Antag att PN 10 indikerar att ett rör med hela detta ark av oförståeliga tecken före PN överlevde 10 bar under test. Ju större detta värde desto tjockare väggen och mindre inre diameter beräknas med parametrarna S och SDR. När hydrauliska beräkningar måste beaktas.

Rörklasser:
1 klassdistribution varmvattenanläggningar 60 ° C, 50 års livslängd

Klass 2 distribution varmvatten system 70 ° C, 50 år livslängd

3 klass-lågtemperatur golvvärme (varmt golv från PP)

4 klass golvvärme, lågtemperatur radiatorer, livslängd 50 år, och det antas att (för 50 år) systemet kommer att fungera 2,5 år vid en temperatur på 20 ° C, 20 år vid en temperatur av 40 ° C, 25 år vid en temperatur på 60 ° C och 2,5 år vid 70 ° C

5 klass-hög temperatur radiatorer, livslängd 50 år och det antas att systemet (för 50 år) kommer att fungera 14 år vid en temperatur på 20 ° C, 25 år vid en temperatur på 60 ° C, 10 år vid en temperatur av 80 ° C och 1 år vid 90 ° C

Imponerande? Dessa var alla parametrar för PP, råmaterial, rörmaterial) Låt oss gå vidare. Bokstäverna AL, Basalt (BAS) indikerar närvaron i rörskiktet av glasfiber, aluminium eller basaltfiber. Det kan ses på en sektion av aluminium-silver rör, tunn, basalt, etc., kan vara av olika färger, det viktigaste är dess närvaro. PP har ett begrepp linjär expansion. Till exempel kommer en konventionell icke-förstärkt (med en linjär expansionskoefficient på 0,15) rör av 10 m vid en temperatur av 80 g inuti och 20 g i luft att öka med ca 10x0,15x60 = 90 mm. Detta är 9 cm vid 10 m. Det är ju högre temperaturen du matar in i röret, desto större blir dess expansion, det blir längre. Så att det inte fanns några sådana överraskningar och de lägger till ett aluminium- eller basalt- eller glasduklager, med hjälp av rörets expansionskoefficient blir 0,03 och i 10 m blir "ökning" endast 10x0.03x60 = 18 mm. Om du behöver lödda en lång värmekabel eller varmvattenförsörjning, brukar kompensationsslingor sätta all denformation in i dem. Om detta försummar, kan röret plötsligt växa i längd, vila och böja) I praktiken drogs skiktet ut tillsammans med plattan, när installatörerna lödde två piska av det vanliga röret till huvudvattenledningen (djävulen vilseledda, tydligen), betongade allt och lagt kakel på toppen. Skruva över röret ca 3 cm + kakel.

Basalt eller aluminium, vad ska man välja? För att arbeta med aluminium behövs speciella skruvpluggar, strippning. Eller röra med en kniv. Basalt är lödd på samma sätt som ett vanligt rör. Basalt har en maximal driftstemperatur på 90 grader, om minnet inte förändrar mig, aluminium-110. Det är fortfarande bättre att använda metall i allmänhet på de högsta temperaturerna.

Vad behöver kunden veta av hela texten ovan? Rörklass, förstärkning och PN. Många avser PN och omfattningen av användningen av rör, som i princip har rätt till liv om alla listade uppgifter om PP sammanfaller. Antag att PN 25, som är placerad enligt tabellerna för uppvärmning och varmvattenförsörjning, utan förstärkning, kommer att växa mycket i längd. Det visar sig att för uppvärmning behöver du ett förstärkt rör av minst klass 4 och PN 20-25. Om du bryter mot dessa krav, kommer röret inte bara att växa i storlek, men dess resurs kommer också att minska kraftigt. Hoppar runt om några år.

Färgen på röret självt. Här är alla en dåre för sig själv, någon lägger färgämnen, någon gör det inte. Inget praktiskt värde, bara färgämnen. Det enda är svarta rör, de är UV-skyddade. PP är rädd för ultraviolett strålning, så försök att inte tillåta direkt solljus.

Tja, liksom syndens sedel. Den värsta synden här är girighet och okunnighet. Skillnaden i pris mellan rörledningar och förstärkt / oförstört är imponerande, och för en lekman är båda bara ett vitt rör med önskad diameter. De tar billigare och tulit för uppvärmning, t.ex. utan PN10. När allt är meningen med överbetalning? (Det var sarkasm))

P.S. Jag läste det själv flera gånger. Någon kan återigen tyckas lite rörig, men jag vet inte hur man förklarar det lättare. Detta är trots allt en särskild referensinformation. Jag förstår perfekt och jag vet allt som skrivs här, Jag får pengar för det Jag stöter på detta på alla platser, men det kan tyckas svårt för någon. Så jag svarar gärna alla frågor.

Bayanometer sa att jag reklamar för knivar och en drivaxel här (O_o), men vi kom överens)

Polypropylenrör: företag och recensioner

Byte av rörledningar och värmepannor med polypropenrör gör det möjligt att permanent avlägsna de nackdelar som gjutjärn eller stål är föremål för. Plast är inte utsatt för korrosion, faller inte in under påverkan av låg temperatur, är lätt och relativt billigt. På grund av populariteten är det svårt att välja polypropenrör: företag erbjuder konsumenten ett stort utbud. Denna artikel presenterar konsumentrecensioner, samt en kort beskrivning av kvaliteterna hos de mest populära av priskvalitetsförhållandeprodukterna från rörindustrin.

Betyg av tillverkare av rör hjälper till att välja vilka polypropenrör som är bättre.

Betyg av tillverkare av rör

Vi ger ett betyg baserat på recensioner från både ägare av lägenheter och hus med installerade polypropenrör, och installatörer själva, i sin helhet:

  1. Produkter gjorda i Tyskland:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • Rehau. Egenskaper för var och en av dem i artikeln "Tyska polypropenrör."
  1. De tjeckiska rören placeras med säkerhet andra gången:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (se "Tjeckiska Polypropylenrör" nedan).
  1. Den tredje platsen är billigare och lite sämre i kvalitetsprodukter från Turkiet:
  • Tebo;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • Firat;
  • kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (deras egenskaper under länken "turkiska polypropenrör").
  1. Kina är inte nöjd med kvaliteten, undantaget är varumärket:
  • BLUE OCEAN (recensioner av kinesiska produkter "Kinesiska polypropenrör").
  1. Slutligen, budgetalternativet - ryskgjorda produkter:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recensioner på mer populära tillverkare under "ryska polypropenrör").

Så, låt oss fortsätta överväga produkter från tjeckiska och ryska polypropen.

Tjeckiska rör

Rör Ekoplastik Tjeckiska företaget WAWIN Ecoplastik

Standarden i polypropylensystem är systemet Ecoplastic. Sedan systemet har kommit in på marknaden har det här systemet lyckats etablera sig från den bästa sidan. Det har blivit ganska populärt tack vare den ganska höga kvaliteten på beslag och rör av polypropen Ecoplastic från företaget WAWIN Ekoplastik s.r.o - Tjeckien.

Sortimentet av produkter Ecoplastic

Tjeckiska rör av polypropen VAVIN Ecoplastic används:

  1. för distribution av varmt och kallt vatten, central- och golvvärme samt för distribution av luft;
  2. PN 10 - för distribution av kallt vatten och golvvärme;
  3. PN 16 - För distribution av kallvattenförsörjning vid förhöjt tryck och för rörledningar av polypropen av central värmeförsörjning vid reducerat tryck.
  4. PN 20 - för distribution av varmvattenförsörjning och centralvärme.

Ekoplastiska rör tillverkas i följande intervall:

  • PP-R Ecoplastic rör, som är alla plast - PN 10, PN 16, PN 20;
  • flera lager Ecoplastik Stabi-rör - PN 20 bestående av plast och aluminiumfolie - inuti plast;
  • Fiber polypropenrör;
  • kombinerade och alla plastdetaljer.

Typ av rör: Fast, förstärkt med aluminiumfolie och glasfiber

Fiber polypropylenrör tillverkat av Wavin Ekoplastik - Tjeckien - förstärkt med glasfiber. De rekommenderas för enheten:

  • inre och externa kallvattenanläggningar;
  • värmeförsörjning;
  • varmt vatten också
  • för servering varm och
  • kallt vatten.

Fayber rörsvetsning sker utan ytbehandling, det vill säga exakt samma som svetsning av de vanligaste polypropenrören. Fiberrör har en linjär termisk expansion mindre än 3 gånger så hög som PPR-rör, som är all-plast. Fiberrör har en ganska låg vikt, men samtidigt skyddar de styrka.

Fiberförstärkt rörstruktur

Rör FV-Plast

Applicera rör FV-Plast produktion Tjeckien för system:

  • värmeförsörjning;
  • varmt golv;
  • vattenförsörjning.

Tjeckiska polypropenrör är kommersiellt tillgängliga med en aluminiuminsats, vilket gör dem resistenta mot temperaturförändringar och hårda. I ett ganska brett utförande presenteras de formade elementen, med hjälp av vilka det är möjligt att lösa eventuella ganska komplexa problem med värmeförsörjning och vattenförsörjning. Det finns flera typer av rör FV-Plast:

  1. PP-R-rör är konstruerade för:
  • inhemska kallvattenledningar;
  • hushållsrörledning;
  • centralvärme;
  • underjordisk uppvärmning
  • luftkanaler;
  • arbetar inom industrin;
  • arbetar inom jordbruket.

Dessa rör är lätta och har enkel bearbetning, vilket gör installationen enkel, snabb och säker. Närvaron av inre väggens låga grovhet och svetsbegreppet kan avsevärt minska tryckförlusten i rörledningarna.

  1. PP-R-rör, som består av flera lager, vid produktion av plast använder den modernaste tekniken - samprofilering. Som ett resultat kombineras de fördelaktiga egenskaperna hos flera material i en enda produkt.
  1. Rören STABI med en insats från aluminium, 4 m lång, är avsedda för:
  • ledningar under golvet i varmt vatten;
  • kylning och
  • värmeledande värmeledande värmeförsörjning;
  • luftkonditioneringssystem (med förbehåll för användning av låg termisk expansion och hög styrka i röret). Vid installation av sådana rör behöver man inte använda stödbalkar.
  1. FASER-rör med glasfiber, som är 4 m långa, anses vara universella. Sådana rör är konstruerade för ganska krävande kablar:
  • dricksvatten;
  • värmevatten;
  • varmt vatten.

Sådana rör har hög hållfasthet och termisk expansion är fyra gånger lägre än PPR-rör, även om de kan svetsas lika lätt. FASER-rör är också idealiska för värmekabeln.

Ryska rör

PRO AQUA-rör

Rör PRO AQUA gjorda i Ryssland används i olika system:

  • Vattenförsörjning i industribyggnader;
  • vatten i bostadshus;
  • Vattenförsörjning i kontorsbyggnader;
  • vattenbehandling;
  • värmeförsörjning;
  • pneumatiska linjer;
  • tekniska rörledningar.

I rör är högsta möjliga temperatur + 95 ° С.

PRO AQUA-propylenrören tjänar ganska länge, de korroderar inte, monteras enkelt, har hög kemisk beständighet i rörledningar och rördelar och är också ofarliga.

Enligt data från test som utförts av Egoplast, med liknande märkning, är styrkan hos rören 1,6 gånger högre jämfört med kinesiska motsvarigheter. Pro Aqua-rörens maximala hållfasthet finns i tabellen.

Utseende Pro Aqua

Endast ryska Pro Aqua-rör kan klara ett tryck på 79,5 atm, så de kommer att kunna tjäna mycket längre än andra rör i denna priskategori.

RVK rör

Företaget Plastic, som har varumärket RVK, i Ryssland för första gången sedan 2007 har producerat flerskiktiga rör av polypropen PN 25, med PP-R / Al / PP-R polypropen för tillverkning. Ryska RVK-rör för varmvatten- och värmeförsörjningssystem har en diameter på 20 mm till 50. RVK-rören är internförstärkta med ett lager av aluminium belägen mitt i rörväggarna, medan de förstärkta rören däremot har ett lager av aluminium utanför. RVK-anläggningen ligger i Orenburg.

Men recensioner från köpare har en negativ bedömning av RVC-rör. Den största nackdelen med sådana rör anses vara "gångstorlekar".

RVK förstärkt med glasfiber

Heisskraft och Santrade rör

Den ryska anläggningen för produktion av rör Heisskraft ligger i Moskva-regionen, i staden Pushkino. Även om tillverkaren hävdar att de förstärkta produkterna tillverkas direkt i Tyskland.

När det gäller kvaliteten på Heisscraft-rören hävdar recensioner att dess nivå är ganska bra. Många konsumenter bryr sig om produktens grå färg, vilket förklaras av tillsatsen av teknisk sot i kompositionen. Detta ämne har redan etablerat sig som en utmärkt stabilisator för plaströr, så det borde inte orsaka spänning, utan snarare glädja konsumenterna.

När det gäller ett annat ryskt gjorda rör, Santrade, är det värt att notera den absoluta bristen på feedback på märkesprodukter i byggforum. Mest sannolikt har det just ännu inte förvärvat rätt nivå av popularitet.

Heisskraft-rören (vänster) och Santrade (höger)

Politikrör

Även om det finns olika recensioner på Internet om Politek TM-produkterna, kan man dra slutsatsen att dess kvalitet är "inte dålig, genomsnittlig". Exempelvis är Polytec-2000-rör, som har ungefär samma väggtjocklek som analogerna, enligt installatörer mer mottagliga för kompressiondeformation.

När det gäller själva installationsprocessen är det nästan identiskt med installationen av liknande produkter och skapar inga problem.

Det kan uppstå svårigheter med inköp av polytec av Polytec-armaturer, eftersom de inte alltid säljs. Av denna anledning bör de köpas samtidigt med rören själva för att säkerställa korrekt pipelinehomogenitet.

Utseende av Polytec-rör

Övriga delar av betyget:

Vi hoppas att du hittar vår recension användbar. Om du är intresserad av Pragma-produkter kan du läsa om dem i artikeln "Österrikiska Pragma-rör".

Om ryskgjorda Korsis-rör mer detaljerat i artikeln "Korsis-rör".

Rörförstärkt Ekvation d 20 mm L 2 m polypropen

Rörförstärkt Ekvation d 20 mm L 2 m polypropen

Du kan köpa Equation d 20 mm L 2 m polypropenförstärkt rör i en av våra partners online-butik, för det här klickar du bara på den blå knappen ovan.

Vi samlar automatiskt in andra annonser i andra onlinebutiker för den här produkten. Nedan hittar du denna lista.

Leveransregler: Leverans av de inköpta varorna sker till ingången, stugan, stugan endast om det finns tillfartsvägar avsedda för lastning av lastbilar. mer

Returer: Du köpte ett köp men ändrade dig eller beräknade rätt mängd av rätt mängd? Inom 100 dagar kommer Leroy Merlin snabbt och utan ytterligare frågor att ta tillbaka den inköpta produkten, som har behållit sin presentation och konsumentegenskaper *, återvänder sitt värde. mer

TEBO polypropenrör för uppvärmning

Välkommen! I den nya byggnaden spädas golvvärme under byggandet. Polypropylenförstärkta rör. TEBO-logotypen är på dem. Turkiet hittade produktion på Internet. Framträdde, har någon arbetat med sådant? Ska jag ändra dem.. det är frågan.

Hallå Hur många har inte stött på nya byggnader i olika byggföretag, överallt, som du förstår, alla ger det mest ekonomiska alternativet. Det spelar ingen roll, det är - rör, dörrar, räknare och mycket mer. Och som du vet, billigare, desto mer opålitliga. Så om det finns en möjlighet, är det naturligtvis bättre att förändra allt än att göra reparationer, att leva och att tänka varje dag: "när allt bryter ut och översvämningar"

Jag arbetade. Jag ser inget behov av att byta utan bra skäl (dålig installationskvalitet etc.)

Du kan lämna, rören är inte dåliga. Personligen använder jag alltid SPK för golvvärme, TEVO är turkiska rör på rysk utrustning. Det finns även SPK-turkiska rör på turkisk utrustning.

beroende på vad och hur de förstärks, värmer aluminiumen för strippning, då kan du lämna

Ta reda på hur många år garantin för uppvärmning ger utvecklaren

rören är inte dåliga, det beror helt på installationen

Verkstadsföretaget ansvarar för ingenjörskommunikation, som måste ha kvar efter byggarna. Få skriftliga råd om hur du ska behålla, driva och garantera dem. Välj sedan hur du ska vara.

Ja. och även byta hela stigaren till källaren, kontrollera även ledningarna under gipset, vilket också troligen inte är tillförlitligt tillåtet, ändra det också.

Ruslan, var inte smart. En person frågar om råd, om du inte har något att säga, då är det bättre att vara tyst. Du kan också skriva kommentarer. 1. Ordet "förmodligen" i din text ska tas i kommatecken. 2. Ordet "opålitligt" är skrivet ihop. BRA LYCK!

om från utvecklaren betyder det inte att du behöver byta.

Vi har arbetat länge och med några problem. Jag tror att det är 50 år utan problem om det är exakt förstärkt rör, jag tycker att det inte går att ändra.

rör är lämpliga. klassen är genomsnittlig. oroa dig inte.